به گزارش خبرنامه از کمیته گزارشگران حقوق بشر- محمد صدیق کبودوند، رئیس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان که در تیرماه ۸۶ بازداشت شده است، در حال حاضر در شرایط نامناسب جسمی و روحی به سر میبرد.
بنا بر آخرین گزارشهای رسیده از زندان اوین، کبودوند که دچار بیماریهای مختلف جسمی در دوران زندان شده است، بنا بر نظریه پزشکی قانونی و بهداری زندان اوین میبایست در بیمارستانی خارج از زندان مورد مداوا قرار گیرد. با اینحال تاکنون مقامات دادستانی و امنیتی با مرخصی و مداوای او مخالفت کردهاند.
وی که اخیرا در جریان بیماری فرزند خود نیز قرار گرفته است، به شدت از نظر روحی دچار آسیب شده و درخواستش برای مرخصی و عیادت از فرزندش با بیتوجهی مواجه شده است.
محمد صدیق کبودند، ۶ ماه پس از بازداشت در دادگاه به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و اداره سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان” و” تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق ارتباط و مراوده با سازمانهای بینالمللی حقوق بشر و ارتباط و مکاتبه با شخص کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل متحد و گفتگو با رسانههای عمومی ” جمعاً به یازده سال حبس محکوم شد که در شعبه ۵۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ده سال حبس از بابت تاسیس سازمان، مورد تایید قرار گرفته و قطعی شد..
وی در پرونده مربوط به فعالیت روزنامهنگاری به اتهام تشویش اذهان عمومی از طریق درج مطالب در هفتهنامه پیام مردم، توسط دادگاه عمومی و انقلاب سنندج به یکسال حبس تعزیری، ۵ سال محرومیت از روزنامهنگاری و مدیریت نشریه و ابطال پرونده انتشار پیام مردم محکوم شد که پس از تایید در دادگاه تجدیدنظر استان تهران میزان محکومیت حبس در دیوان عالی کشور به ۶ ماه کاهش یافت.
وی پس از بازداشت، ۷ ماه در سلول انفرادی بند ۲۴۰ و ۲۰۹ به سر برد .
وکالت محمد صدیق کبودوند را در این پرونده، نسرین ستوده برعهده داشته است.
کبودوند که هماکنون پنجمین سال حبس خود را سپری میکند، علیرغم اینکه طبق قانون یک سوم دوران محکومیت خود را سپری کرده و میبایست از حق مرخصی برخوردار شود، تاکنون از این حق محروم بوده است. همچنین به گفته خانواده وی ، او در ۲ سال گذشته از حق ملاقات حضوری با خانوادهاش نیز محروم بوده و تمامی درخواستهای خانواده برای انجام ملاقات حضوری با مخالفت روبرو شده است.
خانواده کبودوند میگویند:” وی در طول دوران حبس خود، دو بار دچار حمله قلبی و یک بار دچار حمله مغزی شده است و پزشکان زندان تاکید کردهاند که وی باید در بیمارستان برای عمل ” آنژیوگرافی” و ” پروستات” بستری شوند، اما هنوز هیچ اقدامی برای این مساله صورت نگرفته است.
در هفتههای گذشته، آگاهی کبودوند از شرایط جسمی فرزندش و بیماری او، وی را در زندان دچار آسیبهای روحی شدید کرده است. زندانیان در بند ۳۵۰ میگویند:” کبودوند پس از اطلاع از بیماری فرزندش، بارها نامه نوشته و درخواست مرخصی داده است تا حداقل بتواند برای او کاری کند، اما هیچکدام از نامههای او پاسخی نگرفته و همین باعث شده وی دائما در نگرانی و اضطراب و تشویش در مورد سلامتی فرزندش باشد.”
به گفته خانواده کبودوند:” فرزند کوچک این خانواده، حدود ۲ ماه پیش دچار دردهای شدید در ناحیه کمر و پا شده که پس از مراجعه به پزشک، تشخیص دادهاند که در پای راست و سپس چپ وی خون لخته شده است . وی پس از مدتی بستری در بیمارستان مرخص شده و هماکنون مجددا به دلیل لخته شدن خون در کلیه، در بیمارستان بستری شده است.
همسر کبودوند میگوید:” ابتدا قصد نداشتیم به ایشان موضوع را بگوییم، اما دو هفته پیش سراغ پژمان( فرزند کوچک کبودوند) را گرفتند ما گفتیم سرما خورده، اما خودشان نگران شدند و چندین بار اجازه تماس گرفتند که به من بگویید چه بر سر فرزندم آمده؟.. ما ناچار شدیم حقیقت را به او بگوییم و این خیلی در روحیه ایشان تاثیر گذاشت. یعنی خیلی داغون شدند.”
محمد صدیق کبودند از معدود زندانیانی است که به دلیل اتهامی کاملا حقوق بشری، با محکومیت سنگین مواجه شده و در طی دوران محکومیت خود از کوچکترین حقوق یک زندانی بیبهره بوده است.
خانواده کبودوند میگویند که توقعشان از نهادهای حقوق بشری و بینالمللی این است که تلاش کنند تا زندانیان سیاسی از زندانها آزاد شوند و یا اینکه حداقل از حقوقشان برخوردار باشند.
آنها ضمن گلایه از عدم توجه رسانهها و فعالان رسانهای به زندانیان سیاسی و فعالان کرد، میگویند که همیشه در مورد “کردها” شاهد بایکوت خبری بودهایم و تنها رسانههای کردی به اخبار مربوط به آنان میپردازند. این مسأله ظلم به کردها است. ” خانواده کبودوند معتقدند حساسیت رسانهای در خصوص زندانیان سیاسی، میبایست یکسان باشد.
همسر محمد صدیق کبودند همچنین با آرزوی آزادی زندانیان سیاسی برای خانوادههای آنها صبر و تحمل آرزو میکند.
محمد صدیق کبودوند در سال ۲۰۰۹ جایزه سازمان دیده بان حقوق بشر ( هلمن- همت / نویسندگان تحت آزار) را دریافت کرد. همچنین کبودوند در مراسم جوایز مطبوعات بریتانیا به عنوان ” روزنامهنگار بینالمللی” برگزیده شد.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder