مسئول بخش ایران در سازمان گزارشگران بدون مرز، با اشاره به تازه ترین فهرست این سازمان پیرامون “دشمنان اینترنت”، خاطرنشان کرد: “این سه فهرست هر سال در روز «مبارزه علیه سانسور بر روی اینترنت» منتشر و به روز میشود. متاسفانه این فهرست کم و زیاد میشود، یعنی تعدادی از کشورها وارد لیست میشوند و بعضی کشورها از آن خارج میشوند.”
رضا معینی در گفتکو با رادیو فردا، در خصوص تازه ترین فهرست سازمان گزارشگران بدون مرز می گوید: “اصلیترین کشورهای دشمن اینترنت همچنان برجای خود هستند، کشورهایی مانند جمهوری اسلامی، ویتنام، عربستان سعودی و کشورهایی که تازه به این لیست اضافه شدهاند.
در کنار لیست دشمنان اینترنت ما لیست دیگری از سالها پیش تهیه کردهایم؛ کشورهایی که باید تحت مراقبت و مواظبت قرار بگیرند. متاسفانه در این لیست کشورهایی هستند از جمله امسال فرانسه که عملا در این چهارچوب میتوان گفت به مبارزه علیه سانسور بر روی اینترنت کمکی نمیکنند.”
معینی پیرامون ادعای مقامات جمهوری اسلامی در خصوص تحدید و نظارت بیشتر در حوزه اینترنت گفت: “در این لیست در مورد هر کدام از کشورهای دشمن اینترنت توضیح داده شده است و در مورد جمهوری اسلامی به طور مشخص بر روی فعالیتهای یک سال گذشته از دستگیریها گرفته تا اقدام برای مسدود کردن اینترنت صحبت شده و ما در مورد گامهای بلندی که جمهوری اسلامی برای سانسور سایبری برداشته صحبت کردیم و یا حملاتی که برای جعل گواهینامههای امنیتی انجام داده است و همچنین در ارتباط با وضعیت وب نگاران.
طی یک سال گذشته در ایران ۲۹ وب نگار بازداشت شده اند و ازاین تعداد به طور مشخص ۱۹ نفر محکوم شده و تعدادی دیگر هم همچنان در بازداشت موقت به سر میبرند و یا آزاد شدند و در انتظار محاکمه خود هستند. بسیاری از وب نگارانی که دستگیر شدهاند در وضعیت خوبی به سر نمیبرند و برای اولین بار در ایران پنج شهروند وب نگار یا وبلاگ نویس به مرگ محکوم شدهاند.”
وی افزود: “همان طور که سوم ماه می یعنی «روز جهانی آزادی مطبوعات» از سوی گزارشگران بدون مرز اعلام و سپس از سوی نهادهای بین المللی پذیرفته شد، این روز هم چنین روندی را طی میکند. سازمانهایی مانند یونسکو و دیگر نهادهای ناظر بر آزادی و آزادی مطبوعات و نهادهای فرهنگی همراهان ما هستند در این روز، اما هنوز سازمان ملل این روز را به عنوان یک روز در تقویم جهانی ثبت نکرده است.”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder